blog

  • Výstava “Pekná Maľba 2″

    Kurátori: Eva Hober & Ivan Jančár Vernisáž dňa 13. júna 2013 o 18h30 Výstava od 14. júna do 26. júla 2013 otvorená od stredy do nedele v čase od 11:00 do 19:00, vstup zadarmo Pisztoryho palác, Štefánikova 25, Bratislava 44 francúzskych a slovenských umelcov v Pisztoryho paláci v rámci jedinečného podujatia v nevšedných priestoroch! Pekná […]

  • TEDx Bratislava

    Motív včelieho plástu nás sprevádzal celou tvorbou zadania a bol vďačným prvkom tvaroslovia nášho návrhu i realizácie.

slideshow

  • Nuppu_prezentacny_byt_2017-0341-HDR
  • 01 KOPIE
  • 01
  • KNIZNICA 02 kopie
  • 02 kopie
  • 11 kopie
  • 3b
  • 07 kopie
  • 03 KOPIA
  • WP_20160520_14_15_21_Pro
  • WP_20160511_10_09_41_Pro
  • 01
  • 06 kopie
  • 01 KOPIE
  • OBYVKA 02 kopie
  • obyvka 01 kopie
  • obyvka 01
  • ext. 08 kopie
  • WP_20151122_15_29_19_Pro
  • 03
  • WP_20150729_18_08_57_Pro_edited
  • dpoh 03
  • cover int
  • cover
  • cover
  • cover
  • cover
  • cover
  • FB_20140902_11_01_49_Saved_Picture
  • cover

sledujte nás

 

Druh stavby: Interiér, rekonštrukcia
Charakter stavby: Mezonet
Poloha: Karlova ves , BA
Stupeň: Štúdia
Obdobie:  apríl 2017

Neďaleko úradu mestskej časti Karlova ves sa nachádza bytový dom z počiatku milénia, v ktorom je riešený mezonet.

Spomínaný byt je veľký, slnečný, priestranný s vlastným krbom. No je na ňom už poznať, že vznikol v čase, keď sa stavalo rýchlo a nie až tak kvalitne. Preto nastal čas na kompletnú rekonštrukciu.

Majitelia bytu radi cestujú, obľubujú južanský temperament, farebnosť a rozmanitosť týchto krajov. To bolo aj zadaním pre projekt. Farebné obklady, prírodné materiály, rozmanitosť. Do bytu sme preto navrhli kvalitné drevené parkety, farebné cementové obklady, betónové stierky či nábytky namieru s drevenou dýhou. Nové nábytky sme ladili do farieb existujúceho starého zrepasovaného sekretára či komody z KARE. V byte sa nachádzajú aj stoličky zo 60. rokov z ohýbanej preglejky či pohodlný kožený gauč. Hlavnému priestoru dennej zóny – obývacej izbe – dominuje krb, ktorý dostane po rekonštrukcii modernejší tvar. Pri krbe vznikne miesto pre knižnicu, kde si budú môcť obyvatelia bytu pohodlne čítať.

Veľkú pozornosť sme venovali kuchyni, ktorá bude po novom viac prepojená so zasklenou loggiou. Vznikne takto príjemný priestor na každodenné stolovanie v zimnej záhrade.

V byte sme navrhli aj stavebné úpravy. Keďže sa v byte nachádza iba jedna plnohodnotná kúpeľňa, rozhodli sme sa spraviť zo vstupného wc druhú kúpeľňu, ktorá bude slúžiť spálni majiteľov. To obnáša vytvoriť veľký otvor v nosnej stene. Vytvorili sme tiež komoru, ktorá je prechodná zo vstupnej haly do kuchyne.

Veríme, že po našich úpravách sa bude majiteľom bytu bývať omnoho komfortnejšie než doteraz.